Активности от Европейска седмица на чистия спорт

Представители на различни спортни групи взеха участие в инициативите от Европейска седмица на чистия спорт.

Кампанията срещу употребата на допинг, организирана и проведена от Антидопинговия център в периода 13-20 април под надслов #BeCoolPlayClean, включваше активности за различни групи от спортната общност.

В "Европейска седмица на спорта" се включиха спортните училища от гр. Пловдив, Враца и 166-то спортно училище- гр. София, организирайки

интерактивни игри и викторини за учениците.

СУ "Св. Климент Охридски"- гр. Враца организира конкурс за рисунка на тема "За чист спорт без допинг", а възпитаникът на училището Атанас Георгиев подготви видео послание от името на младите състезатели.

За подрастващи състезатели и техните родители Антидопинговият център организира уебинар на 18 април. На същия ден представители на Центъра се срещнаха и с младите ни таланти в бадминтона в зала "Европа".

Кампанията завърши със съботните бягания на 5kmRun, които в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен бяха обявени като "Бягане в

подкрепа на чистия спорт".

В каузата се включи и световният шампион и олимпийски медалист Християн Стоянов, който разпространи в социалните мрежи своето послание за чист спорт заедно със състезателката Девора Аврамова.